Küretaj-Detertraj (Diştaşı Temizliği) - Ataşehir Diş Hekimi Dr. Özge KARAPUNAR I Gülüş Tasarımı I Diş Beyazlatma I implant I Ortodonti I Diş estetiği Randevu için 0216 576 79 74 - 0532 584 79 74
Ataşehir Diş Hekimi Dr. Özge KARAPUNAR I Gülüş Tasarımı I Diş Beyazlatma I implant I Ortodonti I Diş estetiği Randevu için 0216 576 79 74 - 0532 584 79 74
Özel Ataşehir Diş Kliniği Diş Hekimi Dr. Özge KARAPUNAR Randevu için: 0216 576 79 74
1087
post-template-default,single,single-post,postid-1087,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Küretaj-Detertraj (Diştaşı Temizliği)

Küretaj-Detertraj (Diştaşı Temizliği)

Diş Taşı Temizliği

Dişler gün içerisinde düzenli temizlenmediğinde ya da diş bakımı yapılmadığında diş üzerinde ve arasında biriken yiyecek artıkları bakteri üretirler. Bakteri plağı olarak adlandırılan bu yapılar, tükürükle birleştiğinde sertleşir ve diş taşlarını oluştururlar. Diş çürüklerinin ve diş eti iltihaplarının sorumlusu olan diştaşları, zamanla diş etlerinin çekilmesine de neden olacaklardır. Diş üzerinde kaldığı sürece diş dokularına zarar veren ve dişetinde yıkıma neden olan diş taşlarının en kısa sürede temizlenmesi gerekir. Sağlıklı bir ağız yapısına ve dişlere sahip olmak için düzenli diş taşı temizliği yaptırılmalıdır.

Diş Taşı Oluşumuna Neler Neden Olur?

-Tükürüğün yapısı
-Tükürüğün yoğun olduğu bölgeler
-Yetersiz diş fırçalama
-Diş fırçalamama
-Ağız sağlığına özen göstermeme
-Dişlerin arasında yemek artıklarının kalması
-Kişisel faktörler

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş taşı temizliği, halk arasında tartar temizliği olarak bilinir. Diş hekimi ilk olarak ağız içi muayene yaptıktan sonra standart diş temizliği ya da diş eti hastalıklarında olduğu gibi ileri düzey temizlik yapılıp yapılmayacağına karar verir. Genellikle anestezi kullanılmadan birtakım ultrasonik ve periodontal aletlerle diş taşı temizlenir. Diş taşı temizleme sırasında doktorunuz, plakları diş taşlarını dişlerinizin arasından ve diş eti çizginizden temizler. Ardından diş taşı oluşumunu engellemek ve dişlerinizi parlatmak için polisaj yapar. Diş taşı temizliği sırasında gerek görülürse diş ipiyle diş araları temizlenir.

Bazı dişlerin kök yüzeylerinin de temizlenmesi gerekebilir. Bu durumda kontrollü olarak diş taşı bölgeden uzaklaştırır. Dişeti hastalıklarının da önüne geçilmiş olunur.

Diş Taşı Temizliğinin Avantajları

Diş taşı temizliği, ağız ve diş sağlığını düşünen herkesin düzenli olarak yaptırması gereken bir işlemdir. Dişeti çekilmelerinden iltihaplanmaya kadar ciddi diş problemleri oluşturacak hatta diş kayıplarına neden olacak diş taşları temizlendiğinde dişlerinizin sağlıklı yapısına dönmesi hızlanacaktır.

Diş taşı temizliği tedavisi:

-Diş çürüklerinin önüne geçer.
-Diş hastalıklarını engeller.
-Dişeti çekilmelerini ve şişmesini engeller.
-Kemik iltihaplarını engeller.
-Dişleriniz olması gereken sağlığına kavuşur.
-Diş taşına bağlı ağız kokusu engellenir.
-Diş kayıplarının önüne geçilir.
-Ağızda oluşan yaralar engellenir.
Diş taşı temizliği için kişinin bilinçsiz ve geçerliliği olmayan uygulamalara başvurmaması gerekir. Uzman hekim kontrolünde gerekli ekipmanlar kullanılarak diştaşı temizliğinin yapılması önemlidir. Aksi taktirde dişlerinize daha büyük zarar vermeniz söz konusu olacaktır.

Diş taşı oluşumu nasıl önlenir?

Diş taşı oluşumunu engellemek için dişlerinizi düzenli ve doğru şekilde fırçalamanız, florür içeren diş macunu kullanmanız, diş ipi kullanmanız gerekecektir. Ayrıca sert yiyecekler tüketerek diş taşlarının oluşmasını engelleyebilirsiniz. Diş taşı temizliğinizden sonra hekiminizden bakım önerileri alabilirsiniz.

Diş taşının temizlenmemesi başka hastalıklara yol açar mı?

Diş taşı temizleme işlemi düzenli şekilde yapılmazsa diş eti hastalıklarına sebep olur. Diş eti çekilmesi bu durumun ilk belirtisidir. Diş eti çekilmesi ile birlikte dişlerin aralarının açılması ve bu bölgelerde de diş taşı oluşumu devam etmesi görülebilir. Sonraki süreçte de diş çürükleri mutlaka oluşacak ve kemik erimesiyle birlikte dişler sallanacak ve kaybedilecektir.

Diş taşı temizliği fiyatı hakkında bilgi verir misiniz?

Diş taşı temizleme fiyatları; diş taşlarının oluştuğu bölgenin büyüklüğüne, diş taşlarının yoğunluğuna, hastanın diğer tedavi yöntemlerine ihtiyacı olup olmamasına göre değişecektir. Diş taşı temizliği fiyatı hakkında sağlıklı bilgiyi hekiminiz verecektir.

Diş taşı temizliği ne kadar aralıklarla yapılmalıdır?

Diş taşı temizliği, 3 ya da 6 aylık periyotlarla yapılabilir. Düzenli diş kontrolleriniz sırasında hekiminiz diş taşı oluşumlarını engelleyecek diş taşı temizleme uygulamalarını gerçekleştirecektir.

Diş taşları neden oluşur?

Yetersiz ve yanlış fırçalama, diş ipi ya da ağız gargarası kullanmama, tek taraflı çiğneme alışkanlığı, sorunlu dolgular ve düzenli diştaşı kontrollerinin yapılmaması diş taşlarının oluşumuna ve olumsuz etkilerine neden olmaktadır.